VINARIJA PAPAGIANNAKOS – Treća generacija porodice Papajanakos je 2002. godine ušla u projekat izgradnje savremene vinarije. Prva vina su izašla na tržište 2009. godine.
Kalogeri Malagouzia 2015 – Papagiannakos (sortni sastav: malaguzja) Grožđe za ovo vino potiče iz mladih vinograda površine 4 hektara na krečnjačkom tlu sa nadmorske visine od 100 metara. Vino je punjeno u boce u decembru 2015. godine. Za razliku od malaguzje sa severa Grčke koja poseduje više sovinjonski karakter, malaguzja sa Atike će vas pre asocirati na rizling, sa preovlađujućim voćnim aromama, prijatnom mineralnošću. Na nosu se ističu note breskve, tropskog voća, cvetne note. U ustima naglašena mineralnost i bogate voćne note kruške, jabuke, breskve. Prijatna završnica.
Perdika sto Ampeli (Jarebica među čokotima) 2015 - Ktima Kokotou - (sortni sastav: 100% asirtiko) Vino sa karakterom: telo srednje-ka-punom, hrskave osvežavajuće kiseline, izrazita mineralnost i delikatne note belog cveća i citrusa na nosu. U ustima se ta mineralna dimenzija otvara u izražajni aromatski kompleks u kom dominiraju note citrusa i grejpfruta.
VINARIJA AMPELONES MARKOU - Braća Markou su 1983. godine osnovali modernu vinariju u Mezogeji nastavljajući na taj način porodičnu tradiciju dugu 150 godina. Vinarija poseduje 200 hektara vinograda u Mezogeji (Atika) i Nemei (Peloponez).
Savatiano 2015 - Ampelones Markou - Voćan, raskošan na nosu, čiste sveže arome kruške, jabuke, breskve, banane. U ustima vino sledi istu liniju, uz diskretnu notu citrusa koja izbija u tragovima. Sveukupno, vino ostavlja prijatnu sočnu impresiju u ustima. Završnica srednja-ka-dugoj.
Savatiano 2014 - Ampelones Markou - Savatjano iz 2014. godine ima karakterističnu mineralnost i slanoću koja mu daje dugačiji identitet. Vino je kompleksno, kao u prethodnom vinu su tu arome žutog voća, kajsije, breskve, grejpfruta, limuna, ali udružene sa mineralnom impresijom i živahnim kiselinama koje i nisu tipične za ovu sortu, dobija se uzbudljivo vino u kom ćete uživati.
Savatiano 2013 - Ampelones Markou - Zaista je sjajna prilika da se upoznamo sa sortom savatjano kroz vertikalu vina ove vinarije. Savatjano iz 2013. godine deluje smirenije na nosu, mada zadržava razigranost aroma. Rizlinški karakter, zrele voćne arome, jabuka, dunja, kruška... Prijatne kiseline daju vinu živost. Trag diskretne gorčine u završnici.
Savatiano 2014 Fume - Ampelones Markou - Drugačija definicija savatjana kom identitet daje tostirano bure. Na nosu bogate arome dima, tostiranog hleba, putera. Vino je kremaste, puteraste strukture u ustima, kiseline umerene, u balansu. Prijatna dug završnica. Vino koje traži hranu...
Savatiano 1998 Fume - Ampelones Markou - A onda prava poslastica... Odležali savatjano, tostirano bure... Bogate, razvijene arome kandiranog voća, pomorandže, grejpfruta, dunje.
VINARIJA MYLONAS - Vina iz vinarije Milonas mi je predstavio Stamatis Milonas. Stari znanac i vinski prijatelj koji nije skrivao zadovoljstvo što sam ispunio obećanje i došao da se na licu mesta upoznam sa vinima Atike. Vinarija Milonas poseduje 12 hektara vinograda.
stari vinski znanci ... u društvu sa Stamatisom Milonas
Savatiano 2015 - Vinarija Mylonas - Na nosu izrazito voćne arome, breskva, kruška, grejpfrut, citrusi. U ustima vino dosledno sledi taj aromatski profil. Lepe osvežavajuće kiseline. Srednje telo.
Savatiano 2014 - Vinarija Mylonas - Primećuju se razvijenije arome na nosu nego kod prethodnog vina. Zrele voćne arome dominiraju u ustima, prvenstveno breskva, ananas, jabuka, limun. Voćnost je elegantno dopunjena notama začinskog bilja, kamilice, nane. Prijatne kiseline, voćna završnica.
Savatiano 2012 - Vinarija Mylonas - Zrela raskošna impresija na nosu. Vino se otvara polako, slojevito... Kompot od dunja, jabuka, breskva, citrusi... U ustima, vino je kompleksno, izražajno, fine kiseline i mineralni trag ostaju i u završnici.
Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.